De Grote "Wat gaat het zijn" Quiz - De Resultaten
Uit het aantal inzendingen en het verloop van de wedstrijd blijkt alvast dat toch aardig wat mensen bezig zijn geweest met de specificaties van ons dochtertje.
Enkele trends op een rijtje:
 • Langs papa's kant dacht bijna iedereen dat het een jongen werd.
 • Langs mama's kant dacht bijna iedereen dat het een meisje werd.
 • Bijna iedereen was er heilig van overtuigd dat we de uitgerekende datum niet gingen halen.
 • Meer dan 60% van de inzendingen ging voor een naam van 5 karakters.
 • Topscore bij de meisjesnamen was alvast voor "Emma", door 3 verschillende personen gegokt.
 • Topscore bij de jongensnamen was alvast voor "Rune", ook door 3 verschillende personen gegokt.

Maar... er kan er maar 1 de winnaar zijn... 4 mensen hadden de juiste dag gekozen, op zich al een aardige prestatie. 3 daarvan zaten 12, 13 en 27 minuten naast het geboorteuur, MAAR... hadden alledrie op een jongen gegokt. Dus de enige die meisje heeft gegokt op 1 oktober 2009, weliswaar om 18u05, met de mooie meisjesnaam "Lina" en die daarmee een heerlijk 3-gangen menu in Exquisa heeft gewonnen is niemand minder dan...


Meter Petra!!!


Proficiat (schoon)zus! We kijken er al naar uit om weer heerlijk te gaan tafelen met jullie ;) (Kandidaten om die avond te komen babysitten mogen zich alvast schriftelijk beginnen melden :))

Helaas zijn er geen winnaars van een goeie fles cava, we hebben het jullie nochtans niet zo moeilijk gemaakt met "Lotte" dachten we, maar ja. Volgende keer beter!

Rest er ons tot slot nog enkele eervolle vermeldingen:
 • Aangezien de collega's van mama en papa reeds wisten dat een keizersnede stond gepland op 1 oktober werden zij bij deze gediskwalificeerd. Zo doende heeft Joris Van Regemortel eigenlijk de beste inzending (10u35 (!) met de naam "Ellen") maar ze telt dus niet. Sorry Nonkel Beton, ik doe er wel es ene op! :)
 • Een andere eervolle vermelding gaat naar Opa Willy die dacht te kunnen winnen door de achternaam op te geven ipv de voornaam aangezien "Naam" op het invulformulier stond vermeld. Knap geprobeerd mocht hij op de erkenning voor ongehuwden gerekend hebben.
 • De jongste deelnemer is onbetwistbaar Rube Frans met zijn bijna 4 prachtige levensmaanden.
 • We willen ook nog Kim Vervoort bedanken voor haar onuitputtelijke inzet en het meeste inzendingen, tot 3 keer per dag ;)
 • Dan nog een vermelding voor de mooiste jongensnaam die kwam uit onverwachte hoek, zijnde "Vincent" van Nonkel Herman. Merci nonkel, we voegen hem toe op onze namenlijst dus probeer volgende keer zeker opnieuw hiermee ;)
 • Bij de meisjesnamen kunnen we moeilijk kiezen tussen "Fleur" of "Lina" dus dat moeten Oma Christiane en Meter Petra onderling maar uitvechten.

Sowieso, aan iedereen heel erg bedankt voor jullie deelname, het is leuk om al jullie hersenspinsels te zien binnenkomen :)

Tot een volgende keer!
 De Grote "Wat gaat het zijn" Quiz

Aangezien iedereen al één of andere hypothese heeft waarom het een jongen of meisje wordt, hebben we beslist er een leutig spel van te maken.

Dus, aan allen die zich geroepen voelen om hun theorie met ons te delen, of zich simpelweg niet langer kunnen inhouden... laat u maar eens goed gaan hieronder.

De regels zijn simpel:

 • Eender wie mag mee doen, tenminste als uw naam in de verste verte een belletje doet rinkelen.
 • Iedereen mag exact 1 keer meedoen. Uiteraard mag je van gedacht veranderen maar enkel de laatste inzending per deelnemer telt. Wees dus zeker wanneer je van idee verandert ;)
 • Het geslacht en de naam zijn de hoofdvragen. Het tijdstip van de geboorte is de schiftingsvraag.
  Indien niemand zowel geslacht als naam juist heeft, telt de schiftingsvraag voor alle inzendingen met het juiste geslacht.


En dan de prijzen:

 • Voor iedereen die het juiste geslacht heeft geraden... een bank vooruit en een kus van de juffrouw aangezien een gokje met 50% kans niet echt moeilijk is ;)
 • Voor iedereen die de juiste naam heeft geraden... een niet onaardige fles cava!
 • En dan voor de absolute winnaar, de über-rader der ongeborenen, de X-ray kijker tussen de beentjes en nog eens "onze namen"-kenner bovenop... een heerlijk 3-gangen menu op onze kosten bij Exquisa, the one and only!!! (We gaan wel mee ter controle :p)


We vermoeden dat jullie vingers ondertussen al helemaal jeuken dus vlieg er in, laat die grijze massa werken of gooi een pijltje op het bord der namen en laat ons weten wat jullie denken! Wij zijn alvast zeer benieuwd ;)

Succes!!