Project 2: Gevelrestauratie
... is klaar!!!
 The making of...
Het volgende project op ons ToDo-lijstje is van start gegaan maar wees gerust, bij dit project hoeven we zelf niet veel te doen :p
Van ons huis is enkel de voorgevel gevoegd, weliswaar met een prachtige siervoeg. Al de rest van ons huis is ofwel ongevoegd ofwel een keer "halfstegat" gevoegd. En daar willen we verandering in brengen.
Met dank aan De Klee duurde onze zoektocht naar iemand met verstand van voegen niet zo lang. Op de placemat stond AH Gevelwerken, met ervaring in historische voegtechnieken... perfect voor de job dus.
We wilden graag alle buitenmuren laten voegen op de wijze van de voorgevel, tot bleek dat dit neer kwam op 125€ / m² en wij hier wel wat vierkante meters muur hebben (de prijs is trouwens geheel terecht toen we hoorden hoe dit in zijn werk gaat en ongeveer 2m² per dag kan gedaan worden op ontiegelijk sinecure manier). Dan maar een normale voeg hé :)
We laten 4 stappen doen. Eerst de voegen uitslijpen waar nodig. Vervolgens de muren kuisen zodat de kleur wat uniformer wordt. (Er zitten nog verscheidene witte en zwarte stenen tussen) Dan wordt er gevoegd. En dan gebeurt er nog het hydrofoberen waarbij de stenen verzadigd worden met een vloeistof waardoor ze geen vocht meer opnemen achteraf.

Ondertussen zijn de werken alvast gestart en zoals gewoonlijk kunnen jullie hier weer volledig de status volgen ;)