Lukas' avonturen-blog
Hier vinden jullie alle avonturen van Lukas.
Aug 12

Written by: lindestraat9su
8/12/2011 12:57 PM 

Jullie konden hier al lezen wat er vanochtend gebeurde. Ondertussen zijn we met zijn allen terug thuis in volle spanning aan het wachten op wat de dag brengt.
Mama wou om 15u nog even gaan slapen omdat de volgende nachten waarschijnlijk niet veel slaap met zich zullen meebrengen. Maar van echt slapen kwam er niet veel in huis. Mama had op het plafond met de klok mee zitten tellen en kwam op weeën om de 5 à 6 minuten uit... Euhm... is dat niet het begin?!?
We hebben even gebeld om te toetsen met de kraamafdeling hoe we hier best op reageerden. Zo lang mogelijk wachten was de boodschap, zonder centimeters kun je beter thuis wachten dan in het ziekenhuis. Zo gezegd, zo gedaan.

Tot mama toch wel pijnlijke weeën begon te krijgen nu maar 4 minuten uit elkaar. Papa was nog snel mijn grote zus Lotte gaan halen en mama was nog zo lief om tussen haar weeën door een stukje steak te bakken met verse groentjes en frietjes, want veel eten zullen we voor de bevalling niet meer krijgen. En dan hup naar het ziekenhuis met de tas en alles mee waar om 18u30 mijn avondvullend programma kon gaan beginnen, terwijl oma en opa Duffel met Lotte spannend thuis wachten op nieuws.

Mama mocht terug aan de monitor in hetzelfde lokaal als vanmorgen, wie had gedacht dat we zo snel terug gingen zijn. Daar heb ik een paar mooie curves op het blad getekend, tesamen met de weeën van mama. Die waren inderdaad heviger en sneller dan vanochtend. En dat voelde mama ook!
Jammer genoeg leverde al dat werk maar weinig op, nog steeds maar diezelfde ene centimeter! Pfff dan maar horen wat de gyneacoloog ervan vond en stilaan werd opnieuw gedacht aan een keizersnede... De gyneacoloog, dezelfde als vanochtend, heeft ons lang in spanning gelaten vooraleer ze arriveerde en na meting vond zij 3 centimeter opening, ik mag dan waarschijnlijk toch op de natuurlijke manier komen!

Papa dacht meteen aan de praktische kant en zei "Epidurale??" waar mama maar al te blij mee was. Ondertussen begonnen die weeën toch wel écht pijn te doen, ze kwamen ook om de 3 minuten en er waren nog aanzienlijk wat centimeters te gaan... De mallemolen van de epidurale werd in gang gezet met bloedname en labo-onderzoek voor stolling. Pas na een positief resultaat werd de anesthesist erbij gehaald om de epidurale verdoving te plaatsen. Blijkbaar had iedereen ook nog andere dingen te doen want pas om 22u00 werd mama eindelijk uit haar lijden verlost. Toen had ze 7 centimeter om me door te murwen dus was het wachten tot moeder natuur pijnloos de deur verder openzette.

Ik besliste toch nog een plotwending in mijn laatavond onderdeel te steken. Mama had zo'n felle weeën dat ik na een wee even moest bekomen en dat werd steeds maar moeilijker en moeilijker. Mijn hartslag die tussen 120 en 150 slagen per minuut moet zijn zakte soms tientallen seconden lang naar 70 à 80 vooraleer mijn hartje terug normaal klopte. Gaan we er dan wel geraken? Ik werd continu gevolgd en bewaakt, klaar om me hier zo spoedig mogelijk te komen halen. Toch wel bange momenten voor ons allemaal, zo met de meet in zicht...!

Maar aan de thriller kwam een einde, ik had die laatste centimeters dan toch goed doorstaan en zag ondertussen al licht aan het einde van de tunnel. Om 00u10 de volgende dag ondertussen vond de gyneacoloog het welletjes en werd de eindspurt ingezet in de verloskamer. Terwijl vanalle instrumenten werden bovengehaald en uitgepakt, het ene al schrikwekkender dan het andere, maakten mama en papa zich klaar om eindelijk met me kennis te maken in levende lijve.
Mama mocht eraan beginnen en deed het formidabel! Op de golven van 4 persweeën en met het nodige trek- en duwwerk ben ik dan om 00u32 eindelijk geboren!! Wat was iedereen blij me te zien!!

Ik werd meteen op vanalles gecontroleerd maar doorstond de test goed. Ik moest wel even bekomen want aan de binnenkant van mama was het ook niet minnetjes. Maar ik kwam er door en liet van me horen! Verder alles erop en eraan! De volle 3,120kg en 52 centimeter, dat heeft de gyneacoloog vanochtend goed geschat!
Papa was al nieuwsgierig enkele keren komen kijken terwijl de gyneacoloog dringende herstellingswerken uitvoerde bij mama. Die had toch wel wat bloed verloren maar niet abnormaal veel. Dus hier waren we dan met z'n allen, de rit doorstaan!

Terug op de kamer mochten we eerst rustig van elkaar genieten waarna ik werd aangelegd bij mama om te eten en werden we gewassen. Mama had nog honger om 03u00 en de beste vroedvrouw van Sint-Truiden en omstreken had nog 4 boterhammen gevonden met beleg. Wat een boterham met hesp smaken kan!
Moe maar tevreden zijn we met z'n allen om 03u30 gaan slapen, mijn entree zat erop...

Tags:

3 comment(s) so far...

Re: The Lukas Late Night Show!

Inderdaad wat een avontuur! Maar iedereen is trots en gelukkig. We zijn blij dat je er bent.

By Petra on   8/12/2011 3:00 PM

Re: The Lukas Late Night Show!

Je kan inderdaad niet zeggen dat je de spanning er niet hebt ingehouden kleine Lukas! Als dat een voorbode is voor jouw avontuurtjes later gaan mama en papa nog heel veel plezier aan jou beleven :-)
We zijn heel nieuwsgierig om met jou kennis te komen maken maar moeten eerst nog een weekje naar zee. Nadien zullen we alleszins een bezoekje komen brengen.

Tot binnenkort!

P.S.: wat betreft de uitslag van de quiz .... zie ik volledig zitten!! Ook dikke proficiat aan tante Petra die in eerste instantie gewonnnen heeft :-)

By Kim en co on   8/13/2011 8:23 AM

Re: The Lukas Late Night Show!

proficiat met jullie kleine spruit
ons kaartje is al onderweg naar het verre engelmanshoven
we zijn heel benieuwd naar de eerste foto's
tot binnenkort bij bompa in kalmthout

By familie Van Santvliet on   8/13/2011 3:28 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment   Cancel