Lotte's avonturen-blog
Hier vinden jullie alle avonturen van Lotte.
Jul 3

Written by: lindestraat9su
7/3/2010 7:25 PM 

Vandaag is er opnieuw een grote dag aangebroken, want na 1,5 jaar verloving gaan mama en papa eindelijk trouwen. Ook ik was razend benieuwd naar hoe de dag zou verlopen en was dan ook al om kwart voor 7 wakker en niet meer in bed te houden. Mama heeft mij dan snel mijn flesje melk gegeven vooraleer ze toch een beetje zenuwachtig naar de kapper en maquillage ging. Oma en opa Wildert waren blijven slapen, zodat ze altijd een handje konden toesteken en daarom werd oma Wildert verplicht om mij om half 9 terug in bed te leggen, zodat ik nog een beetje kon slapen voor de zware dag. Toen ik een uur later terug wakker werd, stond er een grote verrassing te wachten. Héél de familie stond bij ons in de tuin een glaasje champagne te drinken! Papa was iedereen gaan ophalen met een grote bus en dan hier mama het bruidsboeket komen afgeven. Nadat mama mij snel mijn allermooiste kleedje had aangedaan, was ook ik klaar voor de grote dag.

Toen zijn we allemaal samen met de bus naar de abdijsite in Sint-Truiden gereden, zodat mama en papa
daar hun jawoord konden geven voor de burgemeester. Zoals het hoort bij een flinke meid zoals ik, ben ik de hele tijd heel erg braaf geweest en heb goed geluisterd toen mama en papa “ja” tegen elkaar zeiden. Daarbij hoorde natuurlijk applaus en dankzij de hulp van Louise heb ik ook voor mijn papa en mama kunnen applaudisseren. Na dit plechtige gedeelte zijn we met de bus naar het Kasteel ven Rullingen gereden. Ik was toch al een beetje moe en ben zalig op papa’s schoot in slaap gevallen.

Eenmaal aangekomen aan het kasteel heb ik opnieuw lekker gegeten bij oma Wildert, zodat ik lekker uitgeslapen en met een dikke buik kon genieten van de prachtige huwelijksplechtigheid in de tuin van het kasteel. Het was heel erg mooi, grappig en ontroerend en ik ben dan ook heel erg fier op mijn papa en mama! Na deze plechtigheid was het eindelijk tijd voor mijn echte middagdutje en weet je waar ik dat mocht doen? Jawel, in de bruidssuite van het kasteel! Niet moeilijk dat ik er heerlijk geslapen heb. Na een flink bordje fruitpap, was ik opnieuw klaar voor het feest.

De receptie was intussen begonnen op het terras van het kasteel en toen ik beneden aankwam, keek iedereen naar mij. Het was net alsof ik het feestvarken was! Mama en papa hebben mij toen zo fier als een gieter aan iedereen voorgesteld, want veel mensen hadden mij nog nooit gezien. Na deze receptie stond er voor mama en papa, mijn grootouders, de getuigen (mijn peter en meter) en de beste vrienden Dirk en Kim nog een 6-gangen diner gepland in het restaurant. Ook hier heb ik me zoals altijd voorbeeldig gedragen. In het begin heb ik zitten spelen en toen ik moe werd, hebben papa en mama mij nog mijn laatste flesje gegeven en mij inbed gedaan in de bruidssuite. Ik ben direct als een blok in slaap gevallen in zo konden papa en mama verder genieten van het overheerlijke eten dat voor hen geserveerd werd.

Toen ik de volgende ochtend terug wakker werd (beter gezegd: wakker gemaakt werd) was het nog steeds een beetje feest. Ook mijn grootouders, mijn meter en peter en Dirk en Kim waren blijven slapen en voor iedereen stond en er nog een overheerlijk ontbijt te wachten. Zo heb ik ineens ook aan iedereen kunnen laten zien dat ik absoluut geen last heb van een ochtendhumeur! Een mooie afsluiter van een prachtig huwelijksfeest. Proficiat mama en papa!

Net wakker en de hele familie is er al
Mama en ik in onze mooiste kleren
Ook papa zag er fantastisch uit!
Samen met mama en papa in de grote bus, op weg naar het officiële jawoord2 weken later hebben we een bezoekje gebracht aan bomma en bompa, zodat ook zij mama en papa konden bewonderen

Tags:

1 comment(s) so far...

Re: Papa en mama trouwen vandaag!


Een mooie dag. Een fantastisch feest met een fantastische meid. Een mooie afsluiter met een heerlijk ontbi jt. Een dag om niet te vergeten.

By Oma Wildert on   7/25/2010 2:32 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment   Cancel